Jaglanka Kokosowa z Owocami Sezonowymi

Jedno z moich ulubionych śniadań latem to właśnie jaglanka kokosowa z malinami, borówkami lub jeżynami. Dodaje do niej ubite mleczko kokosowe, które sprawia, że jest bardzo orzeźwiająca. Polecam wszystkim fanom kokosa! Gwarantuję, że nadaje się nawet na upały. Najlepiej smakuje latem ze świeżymi owocami sezonowymi, niestety zimą to już nie to samo, ale można spróbować z ich mrożonymi wersjami.

Składniki: 
płatki jaglane
mleko roślinne
mleczko kokosowe
łyżka erytrolu 
maliny, borówki lub inne owoce sezonowe
wiórki kokosowe
płatki kokosowe do podania
ewentualnie melasa karobowa lub syrop klonowy do polania

Czas przygotowania: ok. 20 min

Sposób przygotowania:

Do garnuszka wlewamy mleko roślinne, a następnie wsypujemy płatki jaglane. Włączamy niewielki gaz. Mieszamy naszą masę. Wsypujemy wiórki kokosowe, słodzimy erytrolem i ponownie mieszamy. W tym czasie ubijamy, schłodzone przez noc w lodówce mleczko kokosowe. Połowę wlewamy do naszej jaglanki, resztę zostawiamy do podania. Dodajemy nasze owoce sezonowe oraz znowu wszystko mieszamy! Gotujemy jaglankę, aż jej konsystencja będzie nas satysfakcjonować - powinna być kremowa. Ozdabiamy jeszcze oprócz pozostałego mleczka kokosowego, np. świeżymy malinami, posypujemy płatkami kokosowymi i polewamy płynnym słodzidłem. Smacznego! 💞





Nadia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram