Wegański Budyń Czekoladowy 💘

Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na jeden z moich ulubionych deserów. Darzę go prawie tak wielką miłością jak ukochany serial, ciepły koc i kawę (ale zbożową i z mlekiem roślinnym!😉). Przepis jest baaaardzo prosty, i żeby go wykonywać wystarczy jedynie 20 minut. Możemy zjeść go jako śniadanie (które doładuję nam cukru i energii na cały dzień😎), albo jako słodki, syty, ale i zdrowy lunch. I tak... można połączyć wszystkie te cechy w jedno danie. A więc nie pozostaje mi nic innego jak podzielić się z Wami tą jakże cenną niczym ambrozja recepturą. 

Składniki:
1 dojrzałe awokado 
połowa banana
3 łyżki syropu z agawy lub klonowego
3 łyżki mleka roślinnego
2 łyżki kakao 
dowolne owoce czy wiórki kokosowe do ozdoby

Czas przygotowania: 20 minut

Sposób przygotowania:

Awokado rozgniatamy widelcem na miękką masę. Tą samą czynność powtarzamy z połową banana. Przygotowane w ten sposób produkty przekładamy do blendera lub rozdrabniacza. Dodajemy kakao, syrop z agawy lub klonowy i mleko roślinne. Miksujemy. Gotową masę przekładamy do miseczki i wstawiamy na 5/10 minut do lodówki. Po tym czasie wykładamy nasz deser z lodówki i ozdabiamy dowolnymi owocami czy wiórkami kokosowymi. I gotowe. Smacznego! 💞





Nadia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram